piątek, 12 czerwca 2015

Brownie z mężowej ręki

2 podejście do brownie mojego męża
pierwsze wyszło za suche
drugie jest za mokre...choć pyszneeee

3 będzie idealne


Z przepisu: http://qulinarna.com/
z małą modyfikacją 300 g czekolady

Składniki:
400 g czekolady gorzkiej
200 g masła
4 jajka
1 i 1/2 szklanki cukru brązowego
 1 i 1/3 szklanki mąki pszennej
1/4 łyżeczki soli
opcjonalnie: garść migdałów, orzechów lub malin


1. Masło roztop, dodaj połamaną na kostki czekoladę i podgrzewaj wolno w małym garnuszku, aż się wszystko rozpuści. Ostudź.
2. Jajka ubij z cukrem na puszystą masę.
3. Dodaj roztopione masło z czekoladą. Dokładnie wymieszaj.
4. Dodaj sól oraz przesianą mąkę z solą.
5. Teraz najważniejszy etap: nie wsypuj proszku do pieczenia! ;)
6. Wysmaruj foremkę tłuszczem lub wyłóż papierem do pieczenia i przelej do niej ciasto.
7. Piecz ok. 35 minut w temp. 180 oC.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz