środa, 1 lutego 2017

Ciasto marchewkowe bez mąki i cukru






Zainspirowana Kociewskim Blogiem Kulinarnym
http://kbk.blox.pl/2017/01/Ciasto-marchewkowe-fit.html

Wersja dla osób z cukrzycą

Składniki:

2 marchewki
3 jajka
50 g wiórków kokosowych
3 łyżki masła orzechowego bez cukru
2 łyżki syropu z agawy
1 łyżeczka cynamonu

Tym razem wersja z:
opcjonalnie: pół szklanki mielonych migdałów i/lub innych orzechów, pół banana

 
Mielimy migdały, orzechy i wiórki kokosowe. Marchewkę trzemy na drobnych oczkach. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i wykładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy do 25 minut w temperaturze 180 stopni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz