wtorek, 1 grudnia 2015

Pierogi z cieciorką

Moje pierwsze w życiu pierogi. Tzn, takie, które się udały:)

Pierogi z cieciorką

Składniki na ciasto:

2 szklanki mąki 
1 łyżeczka oleju 
1 jajo 
1 szklanka ciepłej wody
sól

Farsz: 

cieciorka - 25 dag
2 cebule  
3 ząbki czosnku
3 łyżki oleju
łyżka suszonego czosnku niedźwiedziego
1 łyżeczka soli
pieprz
papryka słodka

Cieciorkę moczymy 24 h i gotujemy przez godzinę (do miękkości). Mieszamy z pozostałymi składnikami i blendujemy. Farsz gotowy.
Wszystkie składniki na ciasto mieszamy i wyrabiamy nielepiące ciasto (dodajemy mąkę, jeśli konsystencja nie jest zadowalająca, ale uważajmy aby nie przesadzić z mąką, bo może to spowodować, że ciasto stanie się twarde).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz