piątek, 30 stycznia 2015

Szarlotka bez jajek

Składniki:

• 2 szklanki mąki
• 4 łyżki cukru ( w tym jedna cukru waniliowego)
• 1 serek homogenizowany waniliowy
• 2 łyżeczki proszku do pieczenia
• 1 margaryna Kasia
• 1 kg jabłek(ok. 10 sztuk)
• bułka tarta



Z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić na dwie części. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Jedną część ciasta wyłożyć na blaszkę. Ciasto posypać delikatnie bułką tartą (aby sok z jabłek się wchłonął). Obrać jabłka, podzielić na połówki, wydrążyć środki i wyłożyć na blasze. Można je posypać cynamonem. Na jabłka kładziemy drugą część ciasta. Pieczemy w 180 stopniach przez 50 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz